-50 dkg orsó száraztészta
-25-30 dkg főtt,füstölt prágai sonka
-2 evőkanál zsemlemorzsa
--1 vöröshagyma
-10 dkg reszelt sajt
- 20 dkg tejföl
-10 dkg vaj
- 5 tojás
-só,bors
-a hagymát apróra vágjuk és a fele vajon megfonnyasztjuk
-ha szép aranybarna szint kap levesszük a tüzről és a szintén felkockázott sonkával összekeverjük
-a tésztát enyhén sós vizben fogkeményre főzzük
-leszürjük alóla a vizet ,lecsepegtetjük és összekeverjük a hagymás sonkával
-egy tüzálló tálat vagy tepsit kivajazunk,a zsemlemorzsával körbeszorjuk
-a tojásokat szétválasztjuk a tojássárgáját a tejföllel +reszelt sajtal kikeverjük
-sóval ,borssal füszerezzük
-beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket
-a tojásos krémet a tésztára öntjük,összekeverjük,majd a sütötálba öntjük
-a maradék vajat a tetejére kockázzuk
-előmelegitett sütőben 200 fokon 30 perc alatt összesütjük
- tálalás előtt kicsit állni hagyjuk,hogy könnyebben szeletelhetö,kockánként kiszedhetö legyen
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!