Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Vad ételek recept » Provemso myúlcomb polentával

felvitel dátuma: 2013-08-17 16:07:14       mai nézettség: 1       nézettség: 1665
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
4 db nyúlcomb
1 dl olívaolaj
5 dkg vaj
6 dkg szalonna
2 ág rozmaring
1 csokor zsálya
2 db babérlevél (lehetőleg friss)
4 dl húsleves
1 db hagyma
4 gerezd fokhagyma
4 db szardellafilé
4 db paprika (vörös színű)
3-6 ek ecet

bors
A poletnához:
3 dl tej
1/2 dl tejszín
5 dkg vaj
10 dkg kukoricadara
1 kávéskanál kurkuma

 
Előkészületi idő: 45 perc


Elkészítés:

Elkészítés:
1. A húst megmossuk, lecsepegtetjük. A szalonnát apró kockákra, a rozmaringot és a zsályát finomra vágjuk. A hagymát, fokhagymát és szardellát is apróra vágjuk. A paprikákat megmossuk és egyenletes nagyságú csíkokra vágjuk

2. A nyúlcombokat olívaolajon egy lábasban megpirítjuk, hogy a külseje szép piros legyen. Ezután egy római tálba (lehet tepsibe is) tesszük

3. A visszamaradt zsiradékba belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a szalonnát, a hagymát, fokhagymát és szardellát, gyorsan átpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paprikát is, és kb. 4-5 perc alatt az egészet nagy lángon jól lepirítjuk. Ezután beletesszük a rozmaringot, a zsályát és babérleveleket is. A végén hozzáöntjük az ecetet és a húslevest, és az egészet gyorsan összeforraljuk.

4. Az elkészült mártást a nyúlcombok mellé öntjük. Befedjük, sütőbe tesszük és 160 fokos hőmérsékleten kb. 1–1,5 órát sütjük, amíg a hús megpuhul.

5. Míg a nyúl megsül, elkészítjük a polentát. A tejet, a vajat és a tejszínt felforraljuk sóval, és folyamatos keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát. Mérsékelt lángon, folyamatos keverés mellett forrásig kevergetjük (óvatosan, mert csapkodhat). Miután felforrt, hozzákeverjük a kurkumát is, ettől szép színe lesz. Még melegen átöntjük egy sima aljú edénybe (pl. egy nagy lapos tányérba vagy egy serpenyőbe), letakarjuk, és megvárjuk míg megpuhul és kihűl. Miután kihűlt, egy vágódeszkára kiborítjuk, és tetszés szerint formára vágjuk.

6. A megsült nyúlcombokat a mártással és a polentával körítve tálaljuk.
 
 
Szakács: Melinda


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.