1kg pulykamell, 35-40dkg darált sertés hús, 2-2db fokhagyma és vöröshagyma,1 szál újhagyma, 2db zsemle, 2db zöldpaprika, 1db paradicsom, petrezselyemzöld, 1db sárgarépa ,0,5dkg margarin, 2dl olaj,só,bors,piros füszerpaprika ,1,5kg burgonya.
A mellszeleteket finoman klopfoljuk,sózzuk,borsózzuk,mig áll a darálthúshoz a füszerezést elkészítem: 0,5dl olajon megfuttatok 1gerezd fokhagymát és egy kisebb vöröshagymát,beledarabolok 1db zöldpaprikát,együtt sütöm 2-3 percig,só,bors és pirospaprika jön bele,-kihűtöm,addig a két db megáztatott és kinyomkodott zsemlét a darált húshoz adom ,beleütöm az 1db tojást és hozzáadom a kihült füszereket,összedolgozom és a húsokra kenem-feltekerem őket és a tepsiben megforrósitom a zsiradékot a tűzhely tetején és belerakom a göngyölteket,meglocsolom forró zsiradékkal így az összekapja a húsokat és benne maradnak a finom ízek,aláöntök 1 dl vizet,rászelek vöröshagymát,zöldpaprikát,paradicsomot és lefedve megsütöm 45 percig, 160 fokon.Amikor kész, tálra szedem a tekercseket, a tepsiben lévő szaftot kis lábasba öntöm adok hozzá 0,5 dl vizet és beforralom majd átszűröm-ez lesz a szaft, amivel tálaláskor meglocsolom majd. A körethez : meghámozom,kockára vágom és sós vízben megfőzöm a burgonyát, félreteszem egy serpenyőben a vajat és az olaj keverékét meglangyosítom ,beleszelem az újhagymát és a fokhagymát átpárolom,reszelek bele sárgarépát,só bors majd a burgonyát jénaiba lerakom úgy, hogy a sorokat ezzel a ragúval locsolom, tetejére répát reszelek és lefedve ,betolom a sütőbe,de csak addig amig jól átmelegszik.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!