1-2 db. csirkemell
2 db sárgarépa
1-2 db hagyma
1 petrezselyem gyökér
1 kis zeller
200 g tejföl
2 tojás
3-4 db fokhagyma
só
ecet/ citrom (savanyításként)
A csirkemellet megfőzzük egészben. Főzés közbeni habját eltávolítjuk, amikor már nem habzik belevágjuk a zöldségeket nagy darabokban. Hagyjuk főni addig amíg megpuhul, kivesszük a levesből és felvágjuk a csirkemellet, majd visszatesszük főzni. A zöldségeket összepaszírozzuk és szintén tovább főzzük.
Hagyjuk főni kb 5 percet, addig amíg elkezd forrni. A tojásokat és a tejfölet összedolgozzuk jól egy tálban, és hozzáadjuk a leveshez, és összekavarjuk.
A fokhagymát megpürésítjük, és hozzáadjuk a leveshez, valamint sóval, ecettel esetleg citrommal savanyítjuk ( felszolgáláskor is beleönthetjük a tányérba). Valamint apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!