A karfiolt rózsáira szedjük, megpároljuk, de nem főzzük teljesen szét. A húst felkockázzuk, meglocsoljuk az olajjal, és összeforgatjuk
ízlés szerint fűszersóval. Hagyjuk állni egy kicsit, hogy az ízek átjárják a húst. Utána serpenyőbe kanalazzuk az olajjal együtt és megsütjük. Nem kell plusz olaj hozzá. Csak addig sütjük, míg a hús megpuhul és egy kis szint kap. Nem kell ropogósra sütni. Ha a karfiol is készen van, akkor leszűrjük, megvárjuk míg hül egy kicsit, aztán a felét egy sütőtál aljába rendezzük. A tejfölbe belekeverjük a tojást, ízlés szerint ételízesítőt, ha van és szeretjük akkor zöldfűszer keveréket. Ebből kanalazunk a karfiolra. Erre jöhet szaftostól a hús, majd betakarjuk a maradék karfiollal. A tetejét tejföl zárja, és egy jó fél órára mehet a sütőbe. Ha van valakinek otthon egy kis maradék sajtja, nyugodtan szórja rá, rontani nem fog az ízén!