Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sültek / panir ( paprikás és lisztes ) » Rántott csirkeszárny körettel

felvitel dátuma: 2015-09-05 22:48:34       mai nézettség: 1       nézettség: 1753
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

Rántott csirkeszárnyak

8 nagyobb csirkeszárny ( kb 1 kg ) 

2 tojás

2 ek. tejföl

liszt

zsemlemorzsa

, bors, kurkuma, őrölt paprika, szárított rozmaring

Köretrozmaringos zöldséges krumpli :

kb 1 kg apró krumpli

egy csokor zöldségzöldje

2 ágacska friss rozmaring

1/2 dl étolaj

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A szárnyakat megmosom, papírtörlővel leszárítom. kb 1 evőkanál sóhoz 1 teáskanál pirospaprikát, és 1/2 teáskanál kurkumát keverek és megsózom a húst. Rögtön megforgatom lisztben.

Felteszek forrni kb 1,5 liter vizet.

A tojásokat feltöröm, sózom, 1 kávéskanál őrölt paprikávalés kevés szárított rozmaringgal ízesítem. Beleteszek 2 evőkanál tejfölt, kb 1 evőkanál lisztet ( a tojás méretétől függően, ha nagyobb a tojás akkor kicsit többet, hogy a végeredmény nagyjából papalcsintatészta állag legyenés habverővel kicsit felverem. A szárnyakat előbb a tojásba, majd morzsába forgatom ( néha aprómagot keverek a morzsa közé, pl. szezámmagot vagy lenmagot  ) . 

A felforrt vízbe beleteszek 1 evőkanál sót, majd az alaposan megmosott héjas krumplit.

Felteszem egy lábosban az étolajat , amíg felforr, addig egy másik lábosba teszek fél dl étolajat, és felaprítom a petrezselyem zöldet és a száráról lehúzkodott rozmaring leveleket. Az ág vágéről a bóbitát eltehetjük díszítésnek

Ha elég meleg az étolaj, akkor 2 részletben lassan  kisütöm a szárnyakat - egy időre le is takarom, hogy jól átsüljön, de puha, omlós maradjon.

Kb mire az első adag kész, addigra megfő a krumpli, amit a 2. adag alatt gyorsan megpucolok, és a másik lábasban előkészített olajban gyorsan megpirítom- kóstolást, utánsózást követően rászórom az aprított zöldeket, gyorsan átforgatom, és már kész is.

Tejfölös, fokhagymás ubisalival, és paradicsom szeletekkel tálalom. Nagyon friss puha kenyérrel.

  étvágyat

Szakács: Kisrigó


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.