300 gr rizs
200 gr garnélarák
1 lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szár szárzeller
2,5 deci száraz fehér bor
2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
http://grapoilashop.hu/
só
őrölt fekete bors
Bő sós vízben, amihez 1 deci bort töltöttem, a rizst megfőzöm, kb. 12-15 percig. Leszűröm, hideg vízzel leöntöm, újra leszűröm.
Félreteszem. Olíva olajat forrósítok, a karikákra szeletelt és az apróra vágott fokhagymát 2 percig párolom, hozzá teszem a rákot, ha tetszik, előtte apróbbra vágom, sósom, borsozom, egy kevés bort töltök hozzá.
Csak addig sütöm, míg a bor el nem párolog. Félreteszem, lehűtöm, közben vékony szeletekre felvágom a szárzellert.
A rizshez hozzákeverem a rákot a zellert, ha kell, sózom, borsozom, a maradék bort a salátára töltöm.
Kellemes étel.
Az összetevők ízei egymáshoz passzolnak. A bor az egésznek kimondottan jót tesz.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!