Ilyet még nem is hallottam, biztos finom
4 db krumpli
1/2 pár Gyulai kolbász
4 tojás
2 babérlevél
só
bors
1 kk. köménymag
2 gerezd fokhagyma
3 ek. tejföl
2 csapott ek. liszt
kevés ecet
petrezselyemzöld
Ezt a receptet a Gyulahús Kft oldalán találtam és mivel még sosem hallottam erről a levesről, elkészítettem.
A krumplit kockára vágom és felöntöm annyi vízzel, ami bőven ellepi, majd sóval, babérlevéllel, fokhagymával, köménymaggal, borssal ízesítve háromnegyedig megfőzöm.
Ekkor a felvert tojásokat vékony sugárban belecsorgatom és beleteszem a vékony karikára vágott Gyulai kolbászt is és együtt készre főzöm.
A lisztből és a tejfölből hideg vízzel habarást készítek, hőkiegyenlítéssel a leveshez adom, jól összeforralom.
Ha kell még sóval, borssal utóízesítem, pici ecettel savanyítom, tálaláskor friss petrezselyemzölddel díszítem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!