Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Rozmaringos kacsamell,és comb

felvitel dátuma: 2016-06-19 13:55:51       mai nézettség: 1       nézettség: 743
részletes recept
Hozzávalók 3 személyre:

Hozzávalók:

1 db kacsamell, 4 db comb, 3 szál friss rozmaring, 8 -10 gerezd fokhagyma, bors, , ízlés szerint

LILA PÁROLT KÁPOSZTA

Hozzávalók:

1 közepes fejes káposzta (vörös vagy fehér) 1 nagy hagyma, 1 púpozott evőkanál porcukor, 0,5 dl 10% ecet, 2 dl víz, 1 csapot mokkáskanál őrölt kömény,, olaj,

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Elkészítése:  Mivel én kacsasütőbe sütöm így nem kell serpenyőbe elősütni. A szép tisztított húsokat a bőrénél beír dalom, a sütőedénybe teszek szilikonos sütőpapírt. A combokat, és a mellét bőrrel lefelé teszem, és előmelegített sütőbe párperc alatt pirosra sütöm a bőrét. Ekkor sózom, borsozom, ízlés szerint hozzáadom a nagyobb darabokra vágott fokhagymát, 3 szál rozmaringot. és a bőrével felfelé teszem vissza a húsokat. Egy fél deci vizet öntök hagyom a kisült zsírjába tovább sülni ill. párolódni figyelek puha szaftos legyen a hús.

Köretnek burgonyapürét, és párolt lilakáposztát adok.

Ez egy fiatal pecsenyekacsa volt, és 35 perc elég volt a sütéséhez!

Miközben a kacsa sül elkészítjük a káposztát

A káposztát legyaluljuk és besózzuk, hogy pici levet eresszen. (min.15 perc).

A hagymát felkockázzuk.
A vizet és az ecetet összekeverjük.
Olajon karamellizáljuk, a porcukrot, hogy aranybarna legyen.
Hozzáadjuk a hagymát, de nem pirítjuk meg, csak megfuttatjuk.

Ha a káposzta sok levet eresztett, enyhén kinyomkodjuk, ha nem, akkor az egészet a hagymához adjuk, megszórjuk az őrölt köménnyel, és jól összekeverjük.
Hozzáöntjük az ecetes víz 3/4 részét. ( a másik 1/4 részt félretesszük szükség esetére ha elfőne a leve, és még nem puha a káposzta), majd megsózzuk.
Kis lángon fedő alatt, gyakran kavargatva addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul,, ( kb 30-35 perc ) majd fedő nélkül még 5 percig pirítjuk.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.