A tojás mióta koleszterin mentes?
- 25 dkg sárgaborsó
- kevés hagyma reszelve
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- fél pohár joghurt vagy tejföl
- feltétnek tojás
A sárgaborsót megmosom, dupla mennyiségű vízzel felöntve a 3 l-es, 20 cm-es AMC edényben főni teszem. Hozzáadom a hagymákat, a fűszereket és lezárom a gyorsfőzőfedővel.
A Navigeniót automatikus főzésre állítom (A jelzés), az audiothermet 12 percre állítom, inicializálom (kétszer körbefordítom a visiothermen) és a turbo fokozatnál megállítom.
Amíg a borsó fő, előmelegítem az AMC palacsintasütőt a visiotherm első zöld jelzéséig, elég nagy hővel, hogy az aljazat hirtelen hőlökést kapjon. A tojásokat egyenként beleütöm a forró edénybe, ráteszem a fedőt és elzárom alatta a hőforrást vagy egyszerűen félre teszem egy edény alátétre.
Mikor a borsó elkészült és a gyorsfőzőfedő kinyitható, belekeverem a joghurtot vagy tejfölt. Nem kell berántani, semmilyen más módon sűríteni, és természetesen semmilyen zsiradék sem kell hozzá. A tojásokhoz sem. Egyszerűen lapáttal kiszedem őket a palacsintasütőből és tálalom.
Persze, aki nem diétázik, nyugodtan tehet a tojásokra egy pici vajat, csak úgy a tetejére, hogy olvadjon rá, de ne süljön.
Rendkívül egyszerű és finom így a sárgaborsó főzelék, egyszerűen utánozhatatlan!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!