450 dkg fagyasztott spenót
fél fa kanél só
5 evk cukor
2 evk ecet
1 gerezd fokhagyma reszelve.
.1,5 étolaj
.3 evk liszt
.2 dl tej.
4 tojás.
A fagyasztott spenótott forró vízbe tesszük,és kb 20 percig főzzük,közben bele tesszük a sót,a reszelt fokhagymát,mikor az idő le telt a húsz perc,akkor készítünk egy világos rántást amit a spenótra öntünk és el keverjük,víz csak ép annyi legyen a spenóton,hogy el lepje,amikor a rántást rá tesszük,a tejet hozzá keverjük,és a cukrott,és vvégül az ecetett,és egy két rottyanás,és kész. Közben egy kisfazékban meg főzünk négy tojást keményre,és ha meg főtt ,öt,nyolc perc mulva,hideg vízzel le öblítjük a tojásokat,és meg tisztítjuk a héjától,és a sóska szószunkba bele dobáljuk,vagy fel szelve tesszük rá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!