50 dkg GM fodros nagykocka tészta
só
1,- kg spenót
A besamellhez:
1 liter tej
10 dkg vaj
5 ek rizsliszt
só
őrölt szerecsendió
A húsos réteghez:
50 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só
A tetejére: reszelt sajt
A tésztát sós vízben főzzük fog keményre (al-dente).
A megmosott, vastagabb száraitól megfosztott spenótot forró vízben főzzük meg (egy pillanat alatt a forrásban lévő vízben megfonnyasztjuk), szűrjük le. Hagyjuk, hogy alaposan lecsepegjen.
A vöröshagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra és kevés zsiradékon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük fokhagymával. Pároljuk - fedő alatt - puhára. Víz hozzáadása nem szükséges!
Készítsük el a basamellt:
A vajat, egy fazékban olvasszuk fel (én tejforralóban készítettem), adjuk hozzá a lisztet, majd öntsük fel a tejjel, főzzük sűrűre. Ízesítsük a mártást sóval, őrölt szerecsendióval.
A hamis lasagne összeállítása: zsírozott, rizslisztezett tepsibe terítjük a tészta felét, erre jön a besamelmártás fele, a darált húsos töltelék, a lecsepegtetett spenót, a tészta másik fele, a besamelmártás másik fel, a tetejére reszeljünk sajtot és előmelegített sütőben süssük készre, kb 20 perc alatt.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!