Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Stefánia szelet őzgerincben

felvitel dátuma: 2017-05-25 11:41:52       mai nézettség: 1       nézettség: 727
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:  

1 kg darált sertéshús,6 db főtt tojás, 2 db tojás (a húshoz,) 1 db tojás (a kenéshez) 2 db zsemle, tejbe áztatva, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 5 dkg sertészsír, 2 ek fűszerpaprika, só, bors, bazsalikom ízlés szerint, ( 1 ek sertészsír a tepsi kikenéséhez,)  (1 ek zsemlemorzsa a tepsi szórásához,)

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

Egy kisebb tálba beáztatjuk a zsemlét egy kis tejes vízbe.

Feltesszük a 6 db tojást megfőzni keményre.

Apróra vágjuk a hagymát, és kb. 5 dkg zsiradékban megpároljuk, majd kicsit pirítjuk.

Közben a fokhagymát kipréseljük, és a hagymához adjuk. Kicsit még együtt pirítjuk, majd félretesszük.

Egy nagyobb tálba tesszük a darált húst. Hozzátesszük a kinyomkodott zsemlét. Beleteszünk 2 db egész tojást.

A  hagymát is beleöntjük. Befűszerezzük ízlésünk szerint. Alaposan összegyúrjuk, kidolgozzuk.Pihentetjük a hűtőben kb. 15 percet.

Van, aki szokott a masszába zsemlemorzsát is tenni, főleg ha túl lágyra sikerül. Én nem tettem most bele.

Amíg pihen a massza, előkészítjük a formát, és bemelegítjük a sütőt.

Egy őzgerinc formát kibélelünk alufóliával úgy, hogy kilógjon az oldalán. Teszünk zsiradékot az alufóliára, és megszórjuk zsemlemorzsával.

 

A massza felét belesimítjuk a formába, majd szépen belesorakoztatjuk a főtt tojásokat. Úgy tegyük, hogy a hegyesebb végéből egy picit levágunk, hogy legyen tojás minden szeletnél.

Rátesszük a másik felét a masszának, és jól belenyomkodjuk. Teszünk rá kevéske zsiradékot és zsemlemorzsát.

Rátakarjuk az alufóliát, de vágjunk még le egy nagyobb darabot, és azzal is betakarjuk, hogy ne nagyon jöjjön ki lé.

 

Mehet a sütőbe kb. 50-60 percre. Figyeljük, mert ha mégis jön ki kicsi lé, tenni kell alá egy tepsit, hogy felfogja.

Az idő leteltekor előveszünk egy sima sütőlapot v. tepsit. Az őzgerinces husiról levesszük a felső alufóliát, és beterítjük a sütőlapra úgy, hogy legyen egy kis pereme. Erre a "tálcára" ráborítjuk az őzgerinc tartalmát. Óvatosan kell, mert jön ki lé, amire szükségünk lesz a burgonyánál.

Levesszük az alufóliát, és a felfogott zsiradékkal szépen átkenjük a husinkat. 1 tojást felverünk, és ezzel is átkenjük a husinkat. Kenegessük addig, amíg elfogy a tojás.

Visszatesszük a sütőbe kb. 10-15 percre. Ha már szép barna a stefániánk a tojástól, készen vagyunk.

Kicsit hagyjuk hűlni, és akkor már szépen szeletelhető.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.