1/2 kg sertéscomb
3 zsemle, vagy 3 szelet kenyér
1 kis fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
1+ 6 tojás
só
bors
pirospaprika
20 dkg zsír
6 tojást keményre főzök, megpucolom. A húst ledarálom a hagymákkal, hozzáteszem az áztatott és kinyomkodott zsemléket, vagy kenyeret, a tojást és ízlés szerint fűszerezem sóval borssal, pirospaprikával. Jól kidolgozom a masszát. Ezután 6 egyenlő részre osztom, és mindegyik főtt tojás köré rakok egy adagot, úgy, hogy teljesen betakarja a tojást a húsmassza. Tojásformára igazítom, olyan lesz, mint egy nagy strucctojás. :-) A tepsibe kenem a zsírt, erre állítom a "strucctojásokat" , előmelegített sütőbe teszem és közepes hőmérsékleten sütöm, közben gyakran meglocsolom, szép pirosra sütöm. Krumplipürével és savanyúsággal tálalom. De lehet hozzá másfajta köretet is készíteni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!