Hozzávalók:
6 db kacsa szárnytő
só
őrölt fekete bors
méz 1 evőkanál
2 ek kacsazsír
2-3 gerezd fokhagyma
Párolt káposzta:
0,5 db fehérkáposzta
1 ek kacsazsír
1 db vöröshagyma
1 tk cukor
1 tk fehérborecet
1 mk köménymag
0,5 dl fehérbor
só
őrölt fekete bors
Elkészítése:
Elkészítés:
A kacsa szárnytőket sózom, borsozom, fokhagymával bekenem locsolok rá mézet.
A káposztát legyalulom. A hagymákat darabolom.
Egy tepsit kacsazsírral kikenek, rárakom a kacsa szárnytő darabokat, ezekre is teszek zsírt. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
Egy serpenyőben megpirítom a köménymagot, kacsazsírt adok hozzá, ezen megdinsztelem a hagymákat, cukorral karamellízálom. Beleteszem a káposztát. Ráöntöm az ecetet, fűszerezem, s így párolom, a vége felé ráöntöm a bort is.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!