2 szelet pangasiusfilé
só
2 evőkanál szójaszósz
1 mokkáskanál bors
1/2 citrom leve
3 evőkanál olaj
2 db tojásnagyságú vöröshagyma
5 db vékony újhagyma
15 db olivabogyó
5 dkg vaj
1 teáskanál szárított oregánó
A halszeleteket meglocsolom a citrom levével,picit megsózom /vigyázva, mert a szójaszósz is sós!/, meghintem a bossal, majd meglocsolom a szójaszósszal. Nem árt, ha egy óra hosszára visszateszem a hűtőbe.
Közben elkészítem a hagymaragut. A meghámotott vöröshagymákat szép vékony szeletekre felvágom, az újhagymát ferdén, kb. 1 cm-es darabokra.
Az 5 dkg vajban megpárolom a vöröshagymát, amikor már majdnem pirul,. közé dobom az újhagyma darabokat és a félbevágott olivabogyókat. Megsózom és 2-3 evőkanál vízzel összerottyantom. Mielőtt levenném a tűzről hozzákeverem az oregánót.
A halszeletekhez felforrósítjuk az olajat és mindkét oldalukat megsütjük. Sült , vagy petrezselymes krumplival tálaljuk, a hagymaragut halmozzuk a halszeletekre!.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!