20 dkg rizsliszt
10 dkg zsír
5 db tojás
2 dl víz
1 csipet só
A krémhez:
30 dkg sütőtök püré
3 db tojás
5 dl tej
1 csomag GM vaníliás pudingpor
5 ek eritrit
A krém tetejére:
5 dl Hulala
Tetejére:
porXukor
A forró vizet a sót és a zsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni amikor a zsír elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük míg a tészta összeáll.
A tűzről levéve még a forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat.
Csillagcsöves habzsákba tesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm távolságra diónyi vagy nagyobb nagyságú halmokat rakunk.
Egy órát pihentetjük. Forró (210 fok) sütőbe tesszük 10 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb 10 percig sütjük 180 fokon. ha kihűl a tészta, kalapot vágunk neki.
Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a krémet.
A tojások sárgáját elkeverjük az eritrittel, a sütőtökpürével, a pudingporral és a tejjel.
Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett.
Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habot, hűlni hagyjuk.
Amíg hűl a krém, felverjük a Hulalát amit előzőleg a hűtőben lehűtöttünk.
Habzsákba töltjük először a vaníliakrémet, és mindegyik fánk aljába nyomunk a krémből, majd a tetejére a felvert Hulalát, és rátesszük a kalapjukat. Megszórhatjuk a tetejét még porXukorral.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!