2 db. csípős, csöves paprika
1 kg vegyes zöldség, répa, burgonya, káposzta vagy mángold, zöldborsó, tök), évszakonként változhat a zöldségek fajtái.
Ügyeljünk arra, hogy répa, burgonya mindig kerüljön bele. Egyféle hüvelyes, zöldbab vagy borsó és valamilyen zöldszínű zöldség.
rizs ( barnarizs is jó ) 20 dkg
csicseriborsóval vagy lencse 10 dkg
Fűszerek:
fekete mustármag, római kömény, koriander, gyömbér, kurkuma, só ízlés szerint
12 dkg vaj
A fűszereket a vajon megpirítjuk vigyázva, hogy meg ne égjen.
Rátesszük a karikára vágott csípős paprikát, rászórjuk a gyömbért és kurkumát.
Beletesszük a kockára vágott zöldségeket és átforgatjuk a fűszeres vajat.
Felengedjük vízzel, enyhén sózzuk tengeri sóval és megfőzzük.
A könnyen főzhető zöldségeket a főzés végén tesszük bele, hogy ne főjön szét.
Barnarizzsel és 1 evőkanál puhára főtt csicseriborsóval vagy lencsével tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!