A szaloncukorhoz (kb 40 db)
20 dkg aszalt sárgabarack
20 dkg darált dió
10 dkg étcsoki
1 ek étolaj
1-2 ek rum
Rudolfhoz:
4 db Pilóta keksz
1 csomag francia drazsé
4 db sós perec
10 dkg étcsoki
1 ek étolaj
hurkapálcika
A diót ledarálom, az aszalt gyümölcsöt a robotgép késes aprítójában szintén ledarálom, teljesen pépesre, majd a dióval összegyúrom, és rummal ízesítem. Szaloncukor nagyságú darabokat formázok belőlük, és pár órára, a hűtőbe teszem, majd vízgőz felett felolvasztott étcsokival bevonom. Teljes száradás után csomagolom.
Rudolf:
A kekszeket egy-egy kb 10-15 cm-es hurkapálcikára felhúzzuk. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk 1 ek olaj hozzáadásával, a kekszeket belemártjuk, majd rácsra szedjük ki. Francia drazséból, szemeket, és orrot "ragasztunk", félbe tőrt perecből elkészítjük a szarvakat.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!