és a májjal mi legyen?
60 dkg szarvashús ( comb )
20 dkg máj
20 dkg gomba
20 dkg borsó
só, bors, liszt, zsír, olaj, paradicsompüré ízlés szerint
2 dl vörösbor
32 db krokett
leveslé ( páclé )
friss zöldség a díszítéshez
A combokat felszeleteljük és egy napig leveslében érleljük ( pácoljuk ).
A pácolással azt tudjuk elérni, hogy a hús omlós, puha lesz.
Kiklopfoljuk, megsózzuk, és egyik oldalát lisztbe mártjuk, forró zsírban mindkét oldalát kisütjük.
Másik edényben kevés zsíron, kanálnyi lisztet pirítunk és paradicsom pürét keverünk hozzá.
Ebbe rakjuk a kisült hússzelteket.
Abban a zsírban, amelyben a hússzeleteket kisütöttük, szeletelt gombát és a borsót puhára pároljuk, és törött borsot adunk hozzá.
A 2 dl vörösbor hozzáadása után, ráöntjük a hússzeletekrek.
Bő forró olajban a krokettet kisütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!