Nagyon ínycsiklandozó látvány!!
1 kacsa (én most csak a szárnyát használtam)
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
8 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál porpaprika
só ,bors,őröltkömény(ízlés szerint)
50 dkg házi tarhonya
2-2 paradicsom és paprika
A hagymát felaprítom és az olaj felén megpárolom.
Belereszelem a fokhagymát,teszek bele borsot,őröltköményt.
Beleteszem a húst és minden oldalát megpirítom.
Ráteszem a porpaprikát,átforgatom,sózom,és felöntöm 2 dl vízzel.
Majdnem készre párolom.
A levét nem főzöm el,mert arra még szükség lesz.
Közben az olaj másik felén megpirítjuk a tarhonyát.
Sózom,majd felöntöm 8 dl vízzel és majdnem puhára pároljuk.
A parikát és a paradicsomot felkockázzuk.
A tarhonya felét egy rómaitál aljába tesszük,rárakjuk a kacsát,meg egy kicsi szaftját.
Rászórjuk a paradicsom-paprika felét.
Betakarom a tarhonya másik felével,ráöntöm a maradék szaftot és a paprikákat.
Lefedem és 200 fokon,30 percig még sütöm.
Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!