Palacsinta tésztát készre sütjük. 8 db-ot.
20 dkg liszt (10 ek)
3 dl tej
2 dl víz
2 egész tojás
só
1 dl étolaj
olaj a sütéshez
Töltelék
2 db alma
fahéj, cukor ízlés szerint
1 dl tejszín
nel simára keverjük.
Öntet:
5- 5 dkg vaníliásöntet, étcsokoládé
Ennél a palacsintánál habverővel simára keverjük az alkotórészeket, és ha jó, akkor adjuk hozzá az étolajat.
Így csak az első palacsintánál kell olajat tenni a palacsinta sütőbe.
Ha édes palacsintát készítünk porcukrot teszünk a tésztába
Töltelék elkészítése:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük.
Fahéjjal, cukorral megszórjuk, és lepároljuk.
Külön cukrot karamellizálunk, és tejszínnel simára keverjük.
Öntet:
Tejszínes habarással sűrűre keverjük a vaníliás öntetet..
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk.
A palacsinta közepére teszem a tölteléket és egymásra hajtom.
A fahéjas almával töltött palacsintát a két öntettel egyenlő arányban ízlésesen leöntjük, és tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!