1/2 kg.sertéscomb
1 kis üveg szeletelt gomba
1 nagyobb póréhagyma
3 ek. szójaszósz
3 dl húsleves(lehet kockából is)
só,bors
1 ek. liszt
1 kk. currypor
1 gerezd fokhagyma
2 ek. hidegen sajtolt lenmagolaj
http://grapoilashop.hu/
A húst megmossuk,szárazra töröljük, csíkokra vágjuk,megszórjuk borssal,az 1 ek. liszttel meghintjük.
A póréhagymát megtisztítjuk,fél karikára vágjuk,a gombát szűrőbe tesszük,lemossuk,
szárazra töröljük.
Egy wokban az olajon az előkészített húst megsütjük, hozzáadjuk a gombát, póréhagymát,többször megforgatva kb.3 percig sütjük.
Beletesszük a szójamártást,húslevest,zúzott fokhagymát,sózzuk,borsozzuk,kb.15 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a curryport,ha szükséges ízlés szerint ízesítjük.
Tört burgonyával,rizzsel,főtt tésztával, salátával tálalhatjuk.
TIPP!
Az étel elkészítésekor vegyük figyelembe,hogy milyen szójaszószt használunk,nehogy túl sós,vagy esetleg édes legyen a hús!
Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!