Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Szűzérme Wellington módra

felvitel dátuma: 2018-02-16 12:21:00       mai nézettség: 1       nézettség: 965
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 db sertés szűzérme (itt 50 dkg)

só, bors

2 ek olaj

5 dkg vaj

30 dkg gomba apró szeletekre vágva

1 közepes hagyma reszelve

3 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem apróra vágva

1 csipet kakukkfű

1 csipet oregano

1 tk sűrített paradicsom

1 tk liszt

2 tojás

1 tekercs (25 dkg) leveles tészta.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A sertés szűzérmét sózzuk, borsozzuk, majd legalább 2 órát a konyhapulton hagyjuk.

Közben 3 dkg vajat felhevítjük, megdinszteljük benne a reszelt hagymát, majd belerakjuk a gombát, 2 mk sót, kakukkfüvet, oreganót, fél mk borsot, a paradicsom pürét és egy szétzúzott fokhagymát, végül a petrezselymet. Időnként megkevergetve megpároljuk, é zsírjára pirítjuk. Ekkor meghintjük a liszttel, és jól elkeverjük benne. Levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. Beleütjük az egyik tojást, és alaposan elkeverjük. Teljesen kihűtjük.

A hús közepesen forró olajban jól átsütjük, közben 1 gerezd fokhagymát mellé dobunk. Amikor majdnem átsült, diónyi vajat is beledobunk, és még tovább sütjük oldalanként fél percig. Kiszedjük egy tálra, alufóliát rakunk a tetejére. Így hagyjuk 10 percig, majd 180 fokra előmelegített sütőben még 15 percig sütjük. Utána kivesszük, és megvárjuk, amíg langyosra hűl.

A leveles tésztát a sütőpapírral bálelt tepsiben szétterítjük, félbe vágjuk. A tésztára a szélétől számítva 3 cm-re rákenjük a gomba felét olyan hosszúságban, amilyen a szűzérme hossza. A másik végén is hagyunk még vagy 3 centit, és a felesleges tésztát levágjuk. majd a gombás részre rárakjuk a szűzérmét. erre rárakjuk a csirke mellet. A húsok tetejére is bőven teszünk gombát, majd a leveles tésztával begöngyöljük, két végét összenyomjuk vagy aláhajtjuk.  A tetején a tésztát megszurkáljuk, és felvert tojással megkenjük.

180 fokra előmelegített tepsiben kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

 

Én most rizzsel, vegyes körettel és kéksajtos mártással tálaltam. 

Szakács: Ilike


Film link: https://www.facebook.com/761309293944532/photos/pcb.1727244194017699/1727243557351096/?type=3&theater

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.