1 kg krumpli
1 szál füstölt kolbász
2-3 db babérlevél
őrölt bors
ételízesítő
2 db leveskocka
2 dl tejföl
1 púpos ek. liszt
A megtisztított krumplit aránylag kicsi kockákra vágom, és annyi vízzel, hogy bőven ellepje, felteszem főni. Belekarikázom a kolbászt is menet közben, sózom, borsozom, rádobom a babérlevelet és belemorzsolom a leveskockákat. Lefedve hagyom közepes lángon főni. Míg fő, a tejfölbe csomómentesen elkeverem a lisztet, teszek rá pár kanállal a forró levesből, majd az így elkészített habarást óvatosan a leveshez öntöm. Átkavarom, nehogy összecsomósodjon. Hagyom még egyszer felfőni, aztán elzárom alatta a gázt.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!