Tészta:
10 dk porcukor
5 dk margarin
1 ek méz
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 tk szódabikarbóna
23 csapott ek liszt
Krém:
3 cs vaníliás puding por(főzős)
9 dl tej
3 tojássárgája
25 dk margarin
20 dk porcukor
5 dl Hulala (v. tejszín)
Tészta:
A porcukrot egy tálba tenni, majd hozzáadni az egész tojást és a tojássárgáját. A margarint felolvasztani, majd hagyni vissza hűlni, és ezt is a cukros tojáshoz keverni. A mézet szintén kicsit megolvasztani, majd ezt is a többihez keverni. Végül hozzákeverni a lisztet és a szódabikarbónát. Kézzel jól összegyúrni, majd a tésztát ketté osztani.(ha túl ragadna akkor kicsit még lisztezni kell.)Sütőpapíron kinyújtani,késsel kicsit megszurkodni hogy ne púposodjon fel, majd egy tepsi hátlapján halvány színűre sütni.( kb. 5 perc alatt megsül)
A tepsi mérete nekem 34 x 21cm volt.
Krém:
Egy edénybe tenni a pudingporokat, majd hozzáadni a 3 tojássárgáját és egy kevés tejet, majd simára keverni. Ezután hozzáadni a többi tejet is és felfőzni. Majd hagyni teljesen kihűlni.
A porcukrot és a margarint robotgéppel simára keverni, majd apránként hozzáadni a teljesen kihűlt pudingot és így is jól kikeverni.
A Hulalát (v. a tejszínt) kemény habbá verni.
Összeállítás:
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!