50 dkg tisztított csirkemáj,
2ek. olaj,
3db tisztított felkarikázott vöröshagyma,
1d2dl tejszín,/főző/
1 dl tejföl,
1 ek. mustár,
2 db ecetes uborka felaprítva,/reszelve/
só,bors,majoránna
A felkarikázott hagymát az olajon megfonnyasztjuk,majd a tisztított májat belerakjuk és egy kicsit megpirítjuk,hozzáadjuk az uborkát,majoránnát,sót,borsot és egy pici vízzel puhára pároljuk./10-15 perc/
Ha szükséges pótoljuk a vizet,a lényeg,hogy szaftos maradjon. Végül a tejszín-tejföl-mustár kombóval pár percig forraljuk.
Főtt tészta,rizsa,burgonya illik hozzá
Jó étvágyat hozzá! :D
Lehet hirtelen sütve is készíteni,akkor nem kell vizet adni hozzá,csak a hagymán megpirítani pár percig és a tejszínes keverékkel összefőzni.
Annak ajánlom,aki szereti a különleges ízeket,mert ez az étel teljesen más értelmezést ad ennek az egyszerű alapanyagnak. <3
forrás:internet
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!