4 db "M" tojás
4 ek cukor vagy eritrit
3 ek rizsliszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
2 db tojás
4 ek cukor vagy eritrit
25 dkg mascarpone
1 ek instant kávépor
A tetejére:cukrozatlan kakaópor
Valamint: Dr Oetker díszítő ostya
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizsliszt-kakaópor keverékét is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt - "gáz tepsibe" - simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet is: a tojások sárgáját a cukor felével, és vízgőz felett sűrűre főzzük.
A tűzről levéve kihűtjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, és a maradék cukorral kemény habbá ver tojásfehérjét, és a kávét is.
A piskótát a sütőből kivéve, konyharuhára fektetjük és a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük.
Én nem tekergetem ki-be, mert felesleges...
A piskótalapot a krémmel megkenem (egy kevés krémet hagyok, h kívülről is be tudjam kenni), feltekerem, a maradék krémmel kívül is bekenem, villával, vagy fésűs habkártyával csíkozom.
Egy-két órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt cukrozatlan kakaóporral megszórjuk, és ostyával díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!