A tofut hosszában kettévágjuk, és kb 15 percre itatóspapirra tesszük, felülre is papirt teszünk, és ráfektetünk egy tányért. Igy nagyon jól kijön belőle a felesleges viz.
Utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és lapos fasirtokat készitünk belőle.
Egyik tenyerünkből a másikba dobálva a fasirtot, szépen kimegy belőle a levegő, és sokkal jobb lesz a fasirtunk.
Egy serpenyőben olajat hevitünk, beletesszük a fasirtokat, felöntjük egy kevés fehérborral, vagy szakével, lefedjük és kis lángon átsütjük.
Ha úgy gondoljuk, hogy átsült, akkor nagyobbra vesszük a lángot, hogy egy kis szint is kapjon, majd megforditjuk, és azt az oldalát is megpiritjuk.
Tányérra helyezzük, leöntjük a szósszal.
Szósz: Felmelegitjük a dashilét, a szójaszószt, a gyömbérlét, majd belekeverjük a hidegvizzel elkevert keményitőt.
(Mi a szószba még tettünk dinsztelt hagymát és babcsirát is.)
Jó étvágyat kivánok!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!