A hagymát karikára, a paradicsomot nagyon apró darabokra vágjuk, vagy meghámozzuk. (A csumáját kivágjuk, kereszt alakban bevágjuk, 1 percre forró vízbe tesszük. Ezután könnyen lehúzható a héja) A paprikát tetszőlegesen daraboljuk, vagy felkarikázzuk. A felkarikázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, összeforraljuk. A virsliről lehúzzuk a héját felkarikázzuk, és azt is hozzátesszük. (Adhatunk még hozzá 1 bögre rizst is, amivel még tartalmasabbá tehetjük.) A felkarikázott paprikával együtt apróra vágott bazsalikom, és petrezselyem zöldet is adunk hozzá, valamint enyhén megborsozzuk. Ha csípőset kívánunk adni a lecsóhoz, azt is most tegyük meg. A lazán felvert tojással is összemelegítjük addig, hogy a tojás megszilárduljon kicsit. Kevés őrölt pirospaprikával megszórjuk, majd tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!