Nagyon guszta!
10-15 db.permetezetlen szőlőlevél
20-25 dkg.apróra vágott sóska,
50 dkg darált sertéslapocka(vagy bármilyen darálthús),
15 dkg rizs(előzőleg megfőzöm),
1 db tojás,
1 kisebb, apróra vágott vöröshagyma,
só, bors, kevés pirospaprika, evőkanálnyi liszt,
tejföl (aki azzal szereti)
A rizst előzőleg kissé megfőzöm sós vízben.
Mikor kihűlt elkészítem a masszát: a darálthúst összekeverem a rizszzsel, 1 tojással, vöröshagymával,sózom, borsozom.
A szőlőleveleket hirtelen leforrázom (kevés sót teszek a forró vízbe)
A leforrázott, s kihűlt szőlőlevelekbe csinosan beletekerem a tölteléket.Szorosan egymás mellé teszem a lábasba( nekem kiváló edényem van!)
A jól átmosott sóskát apróra vágom, s rétegesen a töltelékre rakom.A tetejét meghintem 1 jó evőkanál liszttel, teáskanál piros, őrölt parikával, (s ha van )kevés húsalaplével felöntöm. Ha nincs, akkor sima vízzel, amibe kevés sót is teszek.
Lassú tűzön főzöm, illatozik, miközben "rotyog"...
Tálaláskor tejfölt készítek, van aki így szereti..Igazi, kellmes, tavaszi étel!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!