80 dkg bárány comb: 0.80 kg
1 fej hagyma: 1 fej
5 dkg vaj: 0.05 kg
liszt: 1 evőkanál
tejföl: 1 dl
száraz vörösbor: 1 dl
tojássárgája: 1 db
őrölt paprika: 1 evőkanál
ételízesítő: csipetnyi
fűszerkeverék: 1 kávéskanál
zsemle: 2 db
paradicsompüré: 1 evőkanál
majoránna: csipetnyi
őrölt bors: csipetnyi
só: csipetnyi
liszt: 2 evőkanál
tojás: 2 db
zöldpetrezselyem: 2 csomag
tej a töltelékhez ízlés szerint.
étolaj a kisütéshez
burgonya: 0.80 kg
szilvabefőtt: ízlés szerinti
vegyes zöldség a díszítéshez
A bárány combot 1 cm-es vastag csíkokra szelünk 12 db. legyen, majd középen filézőkéssel szétnyitjuk, megsózzuk, és a következő töltelékkel megtöltjük.
Töltelék:
A vajat a tojással kikeverjük, megsózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, a tejbe áztatott és kicsavart zsemléket, és az egész tölteléket jól elkeverjük.
A combszeletet megtöltjük, a végét cérnával összevarrjuk, vagy fogpálcikával összetűzzük sűrű öltéssel, és az előkészített sütőben ( vaj egyik felével kikenjük, majd étolajjal locsoljuk, és puhára sütjük.
Időnként a levével öntözzük, hogy egyenletesen piruljon. Ha megsült, a báránycombot kiszedjük.
Mártás:
A vaj másik feléből, lisztből rántást készítünk, egy kevés előzőleg kisült lével feleresztjük, piros paprikával-paradicsompürével színesítjük, fűszerkeverékkel ízesítjük, hozzákeverjük a tojássárgáját, majd a vörösbort, pirítjuk-felforraljuk, átszűrjük, és a húsra öntjük.
Burgonyát tisztítjuk, majd kockára vágjuk, és a tepsiben forró étolajban kisütjük.
Tálalás:
Ízlésesen elhelyezzük a bárány sültet, mellé a enyhén megsózott sült burgonyát, vegyes zöldséget, a báránysültre ráöntjük a mártást, mellé helyezzük az enyhén megmelegített szilva befőttet.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!