Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek / bárány recept » Töltött báránycomb paprikás mártással

felvitel dátuma: 2011-02-11 20:56:49       mai nézettség: 1       nézettség: 3161
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg bárány comb: 0.80 kg
1 fej hagyma: 1 fej
5 dkg vaj: 0.05 kg
liszt: 1 evőkanál
tejföl: 1 dl
száraz vörösbor: 1 dl
tojássárgája: 1 db
őrölt paprika: 1 evőkanál
ételízesítő: csipetnyi
fűszerkeverék: 1 kávéskanál
zsemle: 2 db
paradicsompüré: 1 evőkanál
majoránna: csipetnyi
őrölt bors: csipetnyi
só: csipetnyi
liszt: 2 evőkanál
tojás: 2 db
zöldpetrezselyem: 2 csomag
tej a töltelékhez ízlés szerint.
étolaj a kisütéshez
burgonya: 0.80 kg
szilvabefőtt: ízlés szerinti
vegyes zöldség a díszítéshez

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A bárány combot 1 cm-es vastag csíkokra szelünk 12 db. legyen, majd középen filézőkéssel szétnyitjuk, megsózzuk, és a következő töltelékkel megtöltjük.

Töltelék:
A vajat a tojással kikeverjük, megsózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, a tejbe áztatott és kicsavart zsemléket, és az egész tölteléket jól elkeverjük.

A combszeletet megtöltjük, a végét cérnával összevarrjuk, vagy fogpálcikával összetűzzük sűrű öltéssel, és az előkészített sütőben ( vaj egyik felével kikenjük, majd étolajjal locsoljuk, és puhára sütjük.
Időnként a levével öntözzük, hogy egyenletesen piruljon. Ha megsült, a báránycombot kiszedjük.

Mártás:
A vaj másik feléből, lisztből rántást készítünk, egy kevés előzőleg kisült lével feleresztjük, piros paprikával-paradicsompürével színesítjük, fűszerkeverékkel ízesítjük, hozzákeverjük a tojássárgáját, majd a vörösbort, pirítjuk-felforraljuk, átszűrjük, és a húsra öntjük.

Burgonyát tisztítjuk, majd kockára vágjuk, és a tepsiben forró étolajban kisütjük.

Tálalás:
Ízlésesen elhelyezzük a bárány sültet, mellé a enyhén megsózott sült burgonyát, vegyes zöldséget, a báránysültre ráöntjük a mártást, mellé helyezzük az enyhén megmelegített szilva befőttet.

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.