Nagyon guszta!Kipróbálom!Köszi!
1kg sertés darálthús
(lehet pulya,csirke vagy marha esetleg nyúlból is)
4 nagy szelet kenyér
3 tojás
2 nagy fej hagyma
só,bors majoranna
fokhagyma ízlés szerint
0.5kg csiperke gomba(jó más fajta is)
1 evőkanál őrölt piros paprika
1 csokor petrezselyemzöld
Kb. 2,5kg krumpli
Gombát cikkekre szeljük megpároljuk , petrezselymet apróra vágjuk a kenyeret vízben áztatjuk ha megpuhult kinyomkodjuk belőle a vizet és a hozzávalókból fasírtot gyúrunk.Annyi fokhagymával,borssal és sóval ahogy szeretjük,szánk íze szerint.
Majd a krumplit megpucoljuk .ha lehet ne apró krumpli legyen, tisztítás után félbe vágjuk és késsel egy kis mélyedést vájunk a fél krumplikba. Kicsit besózzuk őket,beletöltjük a fasírt masszánkat,amíg a massza vagy a krumpli el nem fogy. Amit kivájtunk azt is rátesszük a tepsibe a töltött krumplikra,finomra megsül.
Beteszem a sütőbe.Nem szoktam a tepsibe sem zsírt sem olajat tenni ,csak egy kis vizet és fólia alatt párolom majd az utolsó 15-20 percben pirítom.
Finom savanyúsággal tálalom! JÓ étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!