A csirkecombokat annyi enyhén sós vízben félig megfőzzük, amennyi éppen ellepi. Bőrét lehúzzuk, és a comb húsát felcsíkozzuk. Serpenyőben, kevés olíva olajon a hosszában csíkokra vágott hagymát megpároljuk, megsózzuk, és hozzáadjuk a vékony csíkokra (zsülienre) vágott sárgarépát. Néhány kanállal teszünk hozzá az imént elkészített csirkehús alapléből, majd a csirkecomb csíkok, a zöldbab, a zöldborsó, a csilipehely, és a szétnyomott fokhagyma is a serpenyőbe kerül. Kevés borsot őrlünk rá, és fedő alatt pároljuk 5 percig. Mielőtt készre főne a ragunk, a felcsíkozott paprikát is beletesszük, és rövid ideig együtt főzzük lassú tűzön.
Ezt a ragut tesszük a tortillába. Akár tekercs formájában, akár úgy, hogy tölcsért formázunk belőle, vagy csak egyszerűen a tortilla lap felére ráhalmozott ragura, ráhajtjuk a lap másik felét.
A tortillához szószok is illenek. Legegyszerűbben tejföl, joghurt keverékéből, csipet sóval, őrölt borssal, koriander, vagy petrezselyem zölddel készített szósszal kínálhatjuk, de pesto, és szalsza szósz is illik hozzá. Legtöbbször viszont Gucamole szószt kínálnak mellé, hisz ez Mexikó leggyakoribb mártása, ami nemzeti eledel, tortilla csipsszel, de akár pirítós kenyérrel önmagában is fogyasztható.
A Guacamole receptet korábban már leírtam. Itt olvasható:
http://www.receptabc.hu/recept/guacamole__avokadokrem_12932