2 db tojás
10 dkg rizsliszt
csipet só
1 tk cukor/eritrit
2 dl tej
2 dl szódavíz
A töltelékhez: 25 dkg túró
eritrit
tejföl
citromhéj
vanília kivonat
mazsola
A tészta hozzávalóiból kézi habverővel, csomómentes tésztát keverünk. Teflon palacsinta sütőt előmelegítjük, és kevés kókuszzsírral kikenjük, elég csak az első palacsinta előtt zsírozni a serpenyőt. A rizsliszt hajlamos leülni a tál aljába, ezért minden egyes palacsinta sütése előtt érdemes átkeverni a masszát. Nem érdemes pirosra sütni a palacsintákat, mert akkor kiszáradnak. Tehát a palacsinta mindkét oldalát megsütjük, és túrótöltelékkel megtöltjük. A túrót ízlés szerinti cukorral, vagy eritrittel kikeverjük, annyi tejfölt adunk hozzá, h kenhető legyen a töltelék, a citromhéj, mazsola, vanília opcionális, ki melyiket szereti.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!