Hozzávalók
Tészták:
10 tojás,
10 ek. liszt,
2 ek. kakaópor,
0,5 dl olaj,
baracklekvár
Töltelék:
2 pohár natúr joghurt,
2 dl habtejszín,
1 citrom,
1 cs. zselatin,
,50dkg túró
15 dkg cukor.
4 tojásból gáz tepsiben piskótát sütünk, feltekerjük és kihűlés után baracklekvárral megkenjük, majd újra feltekerjük és felhasználásig behűtjük.
6 tojásból kakaóval és az olajjal szintén piskótát sütünk, kb. 25×35 cm-es tepsiben.
Utána ugyanezt a tepsit alufóliában kibéleljük és az 1 cm-es szeletekre vágott piskótatekercsekkel kirakjuk.
A túrót a cukorral, joghurttal, felvet tejszínnel kikeverjük, belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét, majd a 3 dl vízben, vagy tejben felfőzött zselatint is hozzákeverjük. A piskótatekercsekre öntjük, majd befedjük a kakaós lappal. 2-3 órára, vagy egy éjszakára behűtjük. Tálcára borítjuk és a tekercsek mentén felszeleteljük.
tepsi méret 35x40cm
Ha a töltelék elkészült akkor hagyni kell megdermedni úgy, hogy kenhető legyen,én 20 percre a fagyóba tettem
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!