25 dkg rizsliszt
25 dkg tehéntúró
15 dkg vaj
20 dkg kókuszvirágcukor
4 db tojás
1,5 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
A tetejéhez
0,5 kg szilva
3 ek cukor
fahéj ízlés szerint
A forma kikenéséhez
1 ek vaj
1 evőkanál rizsliszt
A túrót, a vajat csipetnyi sóval keverjük ki, adjuk hozzá a porcukrot, majd dolgozzuk össze.Utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, és a legvégén a lisztet hozzáadva keverjük simára.
A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki, negyedeljük el.
Egy közepes méretű, vajazott-lisztezett tepsibe öntsük bele -a simára kikevert- masszánkat. A tetejét rakjuk ki a negyed szilvákkal úgy, hogy a héjas fele legyen a tészta felé.
Szórjuk meg a cukros fahéjjal, majd előmelegített sütőben alacsony hőfokon süssük készre. Tűpróba!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!