A tésztához:
500 g kenyérlisztes finomliszt
1 tk só
1 tk cukor
2,5 dkg élesztő
2,5-3 dl tej
1,5 dl joghurt
2 ek étolaj
Tetejére:
1-2 ek olaj
1 dl langyos tejben csomómentesre keverünk 1 ek lisztet, 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztot, a meglangyositott joghurtot, az étolajat, és a tejjel alaposan kidolgozzuk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük, kb. 1 órát.
A megkelt tésztát téglalappá nyújtjuk és derelyemetszővel vagy éles késsel 8 négyzetre vágjuk.
A tésztalapokat egyenként lazán feltekerjük úgy mint a buktát, és kikent szögletes jénaiba vagy magas falú tepsibe rakjuk, hogy összeérjenek. Ahol összeérnek, olajjal megkenjük az oldalukat, különben nem lehet majd szétválasztani őket. Tetejüket szintén megkenjük. Igy pihentetjük 20-30 percig, hogy kicsit megkeljenek.
Előmelegitett sütőben alul-felül sütőben 200, hőlégkeverésesnél 180 fokon kb. 30 percig sütjük pirosra.
A jénaiból kivéve deszkán hagyjuk kihűlni.
A közben szeletekké vált tésztarudakat leválasztjuk. Kettévágjuk, mint egy zsemlét, és már készülhet is a szendvics.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!