A zöldborsólevest én is így szeretem csirkehússal.
0,5 kg csirkehús (ki milyet szeret, csirkecomb, farhát, stb.) 20 dkg zöldborsó 1 fej vöröshagyma 2 db répa 2 db zöldség 1 evőkanál étolaj 1 teáskanál só 3-4 dkg kockatészta zöldségzöldje (akár egészben, akár felkockázva)
A vöröshagymát apróra összekockázzuk, s picit megpirítjuk az étolajon. Rászórjuk a zöldborsót, a megtisztított és apróra felkarikázott zöldséget és répát, s párat keverünk rajta, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Megsózzuk, belerakjuk a csirkehúsokat, s kb. 30 percig főzzük, néha megkevergetjük. Ha apróbb csirkehúsokat raktunk a levesbe, akkor ennyi idő elég is, hogy megpuhuljon. De ha mégsem puhult meg, még kb. 10 percet főzzük. Ezután beletesszük a tésztát, s még kb. 8 percig főzzük a levest, néha megkevergetjük, s el is készült a zöldborsó levesünk.
A zöldborsólevest én is így szeretem csirkehússal.
Finom.
nagyon szeretjük mi is, én is így készítem
Szeretjük.
Édesanyámtól másképp anultam, de így is finom.
Finom
Szeretem.
Finom
Finom. Én is így szeretem, nem pirospaprikával.
Finom
Finom
jó
Mi is szeretjük
De jó ötlet. Már rég főztem ilyen levest.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!