jó
Tészta: 300 g liszt, 50 g kakaó, 250 g cukor, 4 tojás, 150 ml langyos kávé, 150 ml olaj, ½ sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, csipet só
Krém:
800 ml tej
3 csomag tejszín ízű pudingpor
12 kanál cukor
500 ml tejföl
200 ml tejszín
Teteje:
150 g csokoládé
5 dkg vaj
50 ml tejszín
Elkészítése:
A tésztához a száraz hozzávalókat a cukor kivételével összekeverjük. A tojásokat a cukorral kicsit kihabosítjuk, majd jöhet a kávé, olaj és a lisztes keverék. Folyékony masszát kapunk. Sütőpapírral bélelt, 29×42 centiméteres tepsibe öntjük, és 180°C-on, körülbelül 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, közben a krémet elkészítjük. Szokásos módon elkészítjük a pudingot, és még melegen hozzákeverjük a tejfölt. Amikor kihűlt, kemény habbá vert tejszínt adunk hozzá. A piskótát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. A tetejére olvasztott csokoládéval vonjuk be.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!