Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zserbó palacsinta-torta

felvitel dátuma: 2018-02-23 21:31:24       mai nézettség: 1       nézettség: 1511
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

50 dkg liszt

2 db tojás

3 dl tej

1 üveg baracklekvár (a töltéshez)

30 dkg darált dió (a töltéshez)

3 dl szénsavas ásványvíz

10 dkg kristálycukor (a töltéshez)

1 táblacsoki (a tetejére)

1 evőkanál étolaj (a tetejére)

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

A palacsinták megsütése és megtöltése:

A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, s kb. fél órára a hűtőbe tesszük, de lehet pár órával előtte is, ha van időnk rá.

A diót ledaráljuk és összekeverjük a kristálycukorral.

Mielőtt elkezdjük sütni a palacsintákat, előtte kikészítjük a cukros-diót, a baracklekvárt, s egy nagyobb lapos tányért, amire majd rakosgatjuk a palacsintákat, s azon töltögetjük lekvárral és cukros-dióval.

Ezután elkezdjük sütni a palacsintákat. A lapos tányérra helyezzük az első palacsintát. Amíg a második sül, addig ezt a palacsintát megkenjük 1 lapos evőkanál lekvárral, s rászórunk egy púpos evőkanál cukros-diót.

Ha megsült a következő palacsinta is, akkor azt erre a diós-cukorra rakjuk, majd azt is megkenjük lekvárral, és megszórjuk cukros-dióval. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a palacsinta tészta.

Ha elfogyott a palacsintatészta, akkor az utolsó palacsintát még megkenjük lekvárral, megszórjuk cukros-dióval, s berakjuk a hűtőbe, hogy kihűljön.

Amíg hűl, addig elkészítjük a csokimázat.

 

Tetejére:

1 tábla csokit apró kockákra összetördelünk, belerakunk 1 evőkanálnyi olajat, s mikró közepes fokozatán felmelegítjük.

Ha felolvadt a csoki, akkor villával jól elkeverjük. Ezután kivesszük a hűtőből a palacsinta-tortát, s a tetejére csurgatjuk a csokit, majd szépen elsimítjuk rajta. Ha marad csoki, akkor még az oldalára is kenünk belőle.

Utána újra hűtőbe rakjuk, hogy a tetején a csokimáz megdermedjen. Kb. 20-30 perc múlva kivesszük a hűtőből, s ha van fehér csokink, akkor azzal kidíszítjük.

Utána szeleteljük, és tálalhatjuk.

Szakács: Katrin


Film link: http://www.live-natural.hu/blog/232_Zserbos-palacsinta-torta.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Andrási Imréné 2018 február 24

Húú! Mi nagyon szeretjük a zserbót, de elég macerás elkésziteni, de akkor én is kipróbálom ezt a palacsintás változatot. Köszi az ötletet.

10/10 Müller Pálné 2018 február 24

Nagyon tetszik, kipróbálom én is.

10/10 Hajtman Edit 2018 február 24

Nagyon ötletes. Kipróbálom én is.

10/10 Kovács Timi 2018 február 25

Szuper jó és egyszerű. Nem kell sütögetni.

10/10 Kmetykó Anna 2018 március 04

Biztos finom

10/10 Sajben Krisztina 2018 március 04

Ötletes

8/10 Ambrus Mária 2018 március 05

Szép. Még ilyet nem hallottam.

10/10 Erdélyi Mónika 2018 március 06

Szuper

10/10 Aradi Ferencné 2018 március 08

nagyon jó ötlet

10/10 Almási Károlyné 2018 március 15

Finom

10/10 Bíró Szilvia 2018 március 18

Nagyon finom.

0/10 Takács Imre 2018 március 20

Ez szuper jó..

8/10 Hajdú Józsefné 2018 március 22

tökéletes

10/10 Bálint Miklósné 2018 március 24

Ötletes

10/10 Povázsai Timea 2018 április 03

De jó

10/10 Kulcsár Ilona 2018 április 08

Tetszik, kipróbálom én is

10/10 Sipos Erzsébet 2018 április 21

nagyon jó ötlet

10/10 Varga Andrea 2018 április 22

Finom

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.