Örökzöld cserje vagy fa lehántott kérge adja a fűszert. A lehántott kérget szárítják, majd darabolják, egészben vagy őrleményként kerül forgalomba, illetve felhasználásra. Illata édeskés, íze kissé fanyar, enyhén csípős utóízű. Édességek fűszere, a keleti fűszerkeverékek gyakori alkotó eleme. Két változata ismert.
Cinnamon, más néven Ceyloni fahéj, a kéreg elsődleges részét is lehántják, az így nyert fahéj kiváló minőségű. Általában csőszerűen feltekert formában, 6-18 cm-es darabokban hozzák forgalomba, felülete a külső kéreg lehántolásának köszönhetően, sima.
Cassia, más néven malabári fahéj. A fahéjnak ez a változata gyengébb minőségű, felülete érdes, könnyen megkülönböztethető értékesebb rokonától.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!