Laci bácsi bográcsos ételek - gulyásleves alap 50
Felhasználási javaslat: 2-4 evőkanál forró zsíron vagy olajon megpirítunk kb. 0,5 kg kockára aprított húst (sertés vagy marha), majd saját levében pároljuk. Ha a levét elfőtte, a gulyás alap porkeveréket 1l vízzel csomómentesen összekeverjük és ráöntjük a húsra, madj közepes lángon, időnként megkeverve a hús puhulásáig főzzük. A végén főzzünk bele 0,5 kg kockára aprított burgonyát. A keverék alkalmas különféle vagdaltak, töltelékek, húsgombóc elkészítésére is.
Összetevők: zöldségkeverék (sárgarépa, paszternák, burgonya, póréhagyma, vöröshagyma, petrezselyem, zellergumó), fűszerpaprika, étkezési só, fűszerkömény, vöröshagyma granulátum, keményítő, fokhagyma granulátum, élesztőkivonat, feketebors, aroma, csomósodásgátló (E551)