Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Praktikák » Alapanyag előkészítési tanácsok » Értékes hüvelyesek előkészítése főzéshez

Értékes hüvelyesek előkészítése főzéshez

Egyes hüvelyeseket kifejtve is vásárolhatunk. így azonban drágábbak ezért a szezonban érdemes töb­betvásárolni belőlük, kifejteni, és faj­tájuknak megfelelően üvegben vagy mélyhűtőbentárolni. Mivel a hüvelye­sek szétfőnek, különböző püréket vagyKrémes leveseket főzhetünk. A hüvelyesek rendszeres fogyasztása hozzátartozik az egészsé­ges étrendhez, mivel magas a kemé­nyítőés fehérjetartalmuk. Gabonafélékkel,mint például kukoricával vagy rizzsel kombinálva vegetáriánusok­nak ajánlhatók.

 

A lencselegtöbb fajtája barna, ezek íze intenzívebb, míg a vörös lencséé gyengébb.

A borsókét fajtáját ismerjük. A cu­korborsó apróbb szemű, édesebb és gyorsabban fövő fajta, a velőborsóna­gyobbszemű, és hosszabb főzési időt igényel

A csicseriborsó szabálytalan formájú, kicsit nagyobb, mint a többi, ízében, állagában inkább a mogyoróra em­lékeztet.

A babnakszámtalan fajtáját és formá­ját ismerjük és használjuk a főzéshez. Az oválistói a vese alakúig, a fehértől a feketéig, a gyengébb ízűtől az egé­szen erőteljes ízűig terjed a skála.

A beáztatásta legtöbb hüvelyesféle főzésénél ajánljuk, mivel jelentősen lerövidíti a főzési időt. A főzést meg­előző este kétszeres mennyiségű víz­be áztassuk be a szükséges mennyi­séget. A bab vagy a lencse dagadá­sát gyorsítjuk, ha lassan főzzük fel. Utána 1 órát pihentessük.

A vörös lencse párolásacsak 20 per­cet igényel, míg a barnáé kb. 40 per­cet. A bab főzésénél 1-2 óra idővel számoljunk, attól függően, hogy kemé­nyebbre vagy puhábbra főtten szeret­jük. Ha kuktában főzzük, kb. a fele fő­zési idővel kell számolni.

A hüvelyeseket célszerű egy éven belül felhasználni, mert különben nagyon kiszáradnak, és főzés kor könnyen szétesnek, még mielőtt megpuhulnának.

Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.