Édes ételek jobb ízűek lesznek, ha csipetnyi sót teszünk hozzá. Sós ételekhez és mártáshoz viszont egy csipet cukrot adjunk.
Amelyik ételbe ecetet teszünk, legyen az hús, főzelék, saláta vagy mártás, abba egy kevés cukrot is tegyünk, de csak módjával: sem az ecet, sem a cukor ízének érződnie nem szabad.
Rántással nemcsak sűrítjük, hanem ízesítjük is az ételeket. A lisztet mindig a már meleg zsiradékba tegyük, és az étel jellege szerint világosra vagy barnára pirosítjuk. Barnább rántást készítsünk a hüvelyeseknek, a káposztának vagy pl. a savanyú tojásnak is; világosabb rántást adjunk a zöldbabfőzeléknek, mártásoknak. A kész rántáshoz tegyük a megfelelő ízesítőket: petrezselymet, köménymagot, hagymát, majorannát, fokhagymát, pirospaprikát.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!