Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Praktikák » Főzési / sütési tanácsok » Főzés kezdése hideg vagy forró vízben

Főzés kezdése hideg vagy forró vízben

Főzésnek nevezzük azt az eljárást, amikor egy-egy élelmiszert (húst, főzelékfélék) vízben, folyadékban forrásig hevítünk azért, hogy puhára főzve, emberi táplálkozás céljára élvezhetővé, könnyebben emészthetővé tegyük.

A főzést kétféleképpen kezdhetjük meg: hideg vagy forró vízben, aszerint, hogy mi a főzés tulajdonképpeni célja.
Ha például erős húslevest akarunk főzni, akkor mindig hideg vízben kezdjük el a hús és a csontok főzését, ha viszont ízletes, zamatos főtt húst kívánunk, akkor forrásban levő vízbe tegyük fel a húst és a csontokat, mert a forrásban levő víz kicsapja a fehérjét, összefogja a hús rostjait, megakadályozza , hogy főzés közben fehérjetartalma, íze, zamata kilúgozódjék.
Ez a halakra, szárnyasokra és más főtt ételekre is vonatkozik.

Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.