Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Praktikák » Főzési / sütési tanácsok » Főzési / sütési praktikák

Főzési / sütési praktikák

Szebb, jobb és vitamindúsabb lesz a húslevesünk, ha egy sárgarépát lereszelünk, kevés olajon megpároljuk, majd a húslével felforraljuk. Ha már szép sárga, a leveshez öntjük.
A velőcsont mindkét végét sózzuk be, mielőtt főzzük, így nem ki a velő.
Ha húsgombócot főzünk a levesbe vagy fasírtot készítünk, a masszát ne kanállal formáljuk, hanem langyos vízben nedvesített tenyérrel. Így a gombóc egyenletesebb és simább lesz.
Ha a megsütött hús már szép piros, de még nem puha, locsoljuk meg egy-két kanálnyi ecettel. Ennek hatására a kötőszövet rostjai megduzzadnak, és a hús hamarosan megpuhul.
Ha bármit sütünk alufóliában, ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl szoros, mert a meleg levegő szétfeszítheti.
Ha alufóliával fedjük le az ételt, sokáig meleg marad, de megbüdösödik. Szúrjunk ezért néhány lyukat, hogy a gőz elillanjon.
Omlettet zsír nélkül is süthetünk. Két- három kanál tejet forraljunk fel a palacsintasütőben, majd a jól felkevert, megsózott tojásokat öntsük bele. Keverés nélkül süssük meg.
Süteményekhez, ha a vaj helyett margarint használunk, 20% - kal többet tegyünk a megadott mennyiségnél. Ételek ízesítésére - például mártásokhoz vagy salátákhoz - tejföl helyett joghurtot is vehetünk, ez kevesebb kalóriát tartalmaz. De a joghurttal már nem forralhatjuk az ételt, meg megtúrósodik.
A tehéntúrót gombócokhoz, süteményekhez hamarabb áttörhetjük, ha húsdarálón eresztjük át.
Ha nincs otthon tojás, a darált húsba nyers burgonyát reszelhetünk, keményítője összetartja a húst.
A palacsinta gyorsabban megsül, ha tésztájába egy pici sütőport teszünk.
Ha a fűszereknek csak az aromáját akarjuk ízesítésre felhasználni, tegyük teatojásba, és lógassuk bele a fővő ételbe.
A kiszáradt mustárt élvezhetővé tehetjük néhány csepp ecettel és kevés cukorral.
Piros paprikát, törött borsot üvegben tartsuk. A műanyag az erős fűszereke miatt elhomályosul, könnyen repedezik, eltörik.

Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.