Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Praktikák » Alapanyag előkészítési tanácsok » Hogy a kelttésztánk könnyebb legyen

Hogy a kelttésztánk könnyebb legyen

Egy légmentesen lezárható műanyag tálban állítsuk össze a kelt tésztát. Közepesen lágyra dagasztjuk, majd zárjuk le fedővel és egy melegvizes tálba helyezzük. Az élesztő megkeleszti a tésztát annyira, hogy az felnyomja a fedőt, a tészta kész és könnyű, mint a hab.
Kelt tésztát finom lisztből készítsünk, s enyhén sütött sütőben süssük.
Az élesztő mindig friss legyen, s enyhén cukrozott tejben futtassuk fel. Legalkalmasabb erre egy bögre. A lisztet csak néhány perccel később adjuk hozzá, s lefedve megvárjuk, míg kovászunk a bögre karimáját elérte.
A torta, a kalács tésztáját finom lisztből keverjük.
Az omlós tészta, melyet több vajjal és tojással készítünk, finom, könnyű lesz, ha a liszt egy része rizs vagy burgonyaliszt.
Minden tésztába összeállításkor tegyünk egy csipet sót.
A vajastésztát forró sütőbe tegyük. A linzert, a piskótát enyhén fűtött sütőbe.
Egyenletesen kel meg a torta, ha a formát csak alul vajazzuk meg, és az oldalát nem.
A piskótában az együtt sütött cseresznye, meggy, mazsola, csokoládé nem száll le a sütemény aljára, ha a gyümölcsöt előbb lisztbe forgatjuk.
A tortamáz jobba tapad a tésztához, ha a tortát előbb enyhén belisztezzük.
Sütemények tetejét megkenhetjük pirított cukor felfőzött, majd kihűlt oldatával. Előnye: szép fényt kap tőle a tészta. Ezt a kollernak nevezett oldatot előbb is elkészíthetjük, kis üvegben gondosan lezárva sokáig eltarthatjuk.
A piskótalapot, ha jól kisavart, vizes szalvétára borítjuk, rövid idő múlva könnyen felcsavarhatjuk roládnak.
A készen vett tortalapot laponként cukros tejjel locsoljuk meg és csak másnap kenjük rá a krémet.a

Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.