Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Praktikák » Alapanyag előkészítési tanácsok » Hogy bánjunk a fokhagymával

Hogy bánjunk a fokhagymával

A fokhagyma szaga elviselhetőbb, ha a zöld csíráját eltávolítjuk a gerezd közepéről.
A fokhagymát könnyebb vágni, pépszerűbb lesz, ha vágás közben enyhén megsózzuk.
Jobb, ha a fokhagymát nem vágjuk, hanem késpengével lapítjuk szét és kaparjuk el. Ha nem akarjuk, hogy erőteljes legyen az íze: kistányérba tesszük, kevés vizet öntünk rá, és ezt szűrjük az ízesítendő ételbe.
A kezünk nem lesz szagos, ha nem szedjük le a gerezdről az utolsó hártyát, hanem azzal együtt nyomjuk szét a fokhagymát.
Néhány csepp citromot dörzsöljünk a már megmosott kezünkre, közömbösíti a fokhagyma szagát. Hideg vízzel öblítsük le. Ha még érződne a hagyma szaga ismételjük meg.
Fokhagymás étel fogyasztása után, nem rögtön, mert elronthatjuk a gyomrunkat, igyunk egy csésze tejet, vagy együnk egy szelet csokoládét. Nem lesz kellemetlen a leheletünk.

Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.