Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Praktikák » Alapanyag előkészítési tanácsok » Hogy bánjunk a vöröshagymával

Hogy bánjunk a vöröshagymával

A magyar konyha elképzelhetetlen hagyma nélkül. De amennyi az örömünk, sokszor annyi a bosszúságunk is átható szaga miatt. Nyissunk rá ablakot!
Fejünket ne tartsuk túl közel a hagymához, ne hajoljunk a hagyma fölé.
A meghámozott hagymát tartsuk hideg folyóvíz alá, mielőtt vágni kezdenénk. Ha még várnunk kell a vágással, a meghámozott hagymát tartsuk hideg vízben.
Ha a család nem szereti a hagymadarabokat, inkább reszeljünk. Ehhez ne sajnáljuk a külön reszelőt. Tartsunk a kezünk közelében egy hidegvizes tálat, hogy használat után azonnal leöblítsük reszelőnket, s csak azután mossuk át meleg vízzel.
Nem könnyezünk, ha hagymavágás közben egy korty vizet tartunk a szánkban.
A vöröshagyma és a fokhagyma izgató hatása kevésbé érvényesül, ha kevés vízben megfőzzük, és csak a levét használjuk az étel ízesítésére.
Védjük a hajunkat a csípős hagymaszagtól (különösen a frissen mosottat), húzzunk a fejünkre egy szoros gumijú, de laza zuhanysapkát.
A hagyma szaga (a hal szaga is) elillan a kezünkről, ha nedves sóval mossuk meg.
A hagyma szagú kést nyílt lángon kétszer- háromszor húzzuk át, így elveszíti a szagát.
A hagymakarikák ropogós pirosra sülnek, ha lisztbe hemperegetjük a sütés előtt. Villával átforgatjuk, hogy a szálak szétváljanak, és a liszt nedvességét felszívja. Bő, forró zsírban sütjük sárgára. Szűrőkanállal szedjük ki.
A sonka ízletes marad ha a főzővizébe egy nagy fej vöröshagymát is teszünk héjastól. A felesleges sót is magába szívja.

Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.